Home / Velp / M-FM blijft uitzendingen voor Rheden en Rozendaal verzorgen

M-FM blijft uitzendingen voor Rheden en Rozendaal verzorgen

VELP – Het Commissariaat voor de Media heeft eindelijk uitspraak gedaan in de zaak van de zendmachtiging voor de locale omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal. In weerwil van de wens van de gemeenteraden van beide gemeenten, die een voorkeur uitspraken voor het in Eerbeek gevestigde RTV Veluwezoom, blijven de uitzendrechten bij de Micro Omroep Stichting.

De vergunning van M-FM was oktober 2010 al afgelopen. Naast M-FM heeft ook RTV Veluwezoom, de publieke lokale omroep in de gemeente Brummen, een aanvraag gedaan voor een zendmachtiging. Omdat er per gemeente maar één publieke lokale omroep actief mag zijn, moest er dus een keuze worden gemaakt.
De gemeenteraden in Rheden en Rozendaal hebben uitgesproken liever in zee te gaan met RTV Veluwezoom. Beide omroepen en de verantwoordelijk wethouders uit beide gemeenten deden een hun woord tijdens een hoorzitting bij het Commissariaat van de Media.

Er is veel gedoe geweest binnen de Micro Omroep Stichting. De meeste medewerkers zijn in 2010 overgestapt naar RTV Veluwezoom. Deze laatste omroep heeft daarna plannen om ook in Rheden en Rozendaal als lokale omroep op te gaan treden. De Micro Omroep Stichting zei daarentegen schoon schip te hebben gemaakt en wilde een doorstart maken, hetgeen ook gebeurd is.
Met de uitspraak door het Commissariaat lijkt nu een einde te zijn gekomen aan het touwtrekken tussen beide omroepen. RTV Veluwezoom heeft al eerder aangegeven zich te zullen neerleggen bij het nu genomen besluit.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.