Home / Loenen / Pijnappel Wonen luidt met kortingen het jaar uit

Pijnappel Wonen luidt met kortingen het jaar uit

LOENEN – Het wordt het daverende slot van een al met al niet echt slecht jaar voor Pijnappel Wonen. Tot en met zaterdag zijn er bijzonder interessante kortingen te scoren bij de meubelzaak aan de Hoofdweg in Loenen en in het verkoopmagazijn aan de overzijde van de straat. De kortingen worden per dag hoger.

“Met deze actie willen we het jaar op een bijzondere manier afsluiten”, vertelt Hans Pijnappel. “Een mooie kans voor mensen die op de valreep van het oude jaar nog iets nieuws in huis willen halen. Of het nu een bankstel of een woonaccessoire betreft. En we maken daarmee ook weer ruimte voor de nieuwe collectie.” Een collectie die bestaat uit meubels, vloerbedekking, stoffering, bedden en woondecoratie. Ofwel alles voor een complete woninginrichting.

Hans Pijnappel is eigenaar van een woonwinkel die al 55 jaar gevestigd is op de zelfde plek aan de Hoofdweg in Loenen. Het is een goed bereikbare en ruime locatie aan een doorgaande weg. Met voldoende ruimte om voor de deur te parkeren ook. “Dat is een sterk punt voor ons. We hebben duidelijk minder kosten dan collega’s op een A-locatie op een woonboulevard. En dat zie je terug in de prijzen. Wij zijn met vergelijkbare artikelen beslist zeer concurrerend in prijs.” Bovendien is het assortiment bij Pijnappel Wonen behoorlijk divers. “We hebben – en dat kan ook niet anders dan na 55 jaar – een groep trouwe, vaste klanten. Vaak ook wat ouder. Die bedienen we graag en goed. Maar we hebben in onze winkel ook veel moderne meubelen, die een nieuw en jonger publiek aan zullen spreken. Sterk zijn we daarnaast in speciale meubelen, zoals de zogenaamde sta-op-stoelen. Daarvan hebben we er altijd minstens dertig op voorraad. Er zijn uiteraard meer winkels die ze verkopen, maar wat heb je aan een lange levertijd als je zo’n stoel nodig hebt? Wij leveren direct uit voorraad en brengen hem desnoods de zelfde dag nog.”
Het is die, noem het maar ouderwetse, service die Pijnappel, naast scherpe prijzen en een modern assortiment, toch wil blijven leveren. “Als je 55 jaar ergens gevestigd bent geeft dat al aan dat je hecht aan een goede en langdurige relatie met je klanten. We besteden dus serieus aandacht aan service en dienstverlening.”
Daar staat, aan de overzijde van de straat, het inmiddels beroemde verkoopmagazijn tegenover. In een voormalige busgarage staat een groot aantal showmodellen opgesteld met daarop kortingen van minstens vijftig procent. “En we hebben daar ook overproductie van fabrikanten en leveranciers staan”, legt Pijnappel uit. “Je kunt het omschrijven als de kwaliteit die je bij ons altijd treft, maar dan voor de helft van de normale prijs. Wat je ziet is wat je krijgt en je kunt het direct meenemen.” Een bezoekje aan het verkoopmagazijn is dan ook beslist de moeite waard.

Vooruitblikkend op het nieuwe jaar noemt Hans Pijnappel enkele trends voor 2012. “Het zijn meer combinaties van bankjes en fauteuils en met lichtere houtkleuren. Veel tinten in eiken ook. De keuze in hoekbankstellen wordt volgend jaar nog groter en daarbij horen allerlei functies, op het gebied van steunen, verstelbaarheid en longchair.”

Foto:

Hans Pijnappel en partner Wanda in de winkel aan de Hoofdweg in Loenen – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.