Home / Doesburg / Weerstand tegen verlenen kapvergunning Koepoortwal

Weerstand tegen verlenen kapvergunning Koepoortwal

DOESBURG – De gemeente Doesburg heeft onlangs een kapvergunning verleend voor het kappen van bomen aan de Koepoortwal, ter hoogte van de huisnummers zeven tot en met elf en een aantal bomen tegenover huisnummer drie. De provincie Gelderland kapt in totaal 115 bomen langs de N317 zodat er, naar eigen zeggen, meer zicht op de bedrijven komt op industrieterrein Verhuellweg in Doesburg.

Omwonenden vechten al lange tijd om een geluidswal ter hoogte van de Nahuyssingel bij de gemeente. Dan is volgens hen het probleem ook opgelost. Niet alleen de omwonenden, maar ook de CDA-fractie in Doesburg heeft haar zorgen uitgesproken. Het komende voorjaar staan werkzaamheden gepland in verband met het autoluw maken van de singels in Doesburg. Onder andere om die reden heeft de gemeente een kapvergunning verleend. Dit argument bevreemde de CDA-fractie. Volgens hen zijn de bewuste bomen ver verwijderd van de geplande werkzaamheden en spelen geen rol spelen bij de herinrichting.

Al sinds 2007 heeft de gemeente geen aanleiding gezien over te gaan op het kappen van die bomen. “Waarom dan nu wel?” vraagt het CDA zich af. Ook vraagt de fractie zich af hoe de kap van deze beeldbepalende bomen zich verhoudt tot het streven van de gemeente naar het behouden van de laanstructuur en het behouden van het bestaande groen in de binnenstad.
Verantwoordelijk wethouder Jansen liet in een reactie weten dat de aanwezigheid van leidingen bij de bewuste bomen en overlast van de bomen voor bewoners aanleiding zijn tot het afgeven van een kapvergunning. Wel deed de wethouder toezegging dat vijf van de tien bomen toch blijven staan en dat alleen de vijf zilverlindes voor de woningen aan de Koepoortwal zeven tot en met elf wat het college betreft gekapt worden.
In de week voor Kerst is de provincie al begonnen met het kappen van bomen langs de N317, maar deze zijn stilgelegd wegens de drassige ondergrond. Het is nog niet bekend waarneer de kapwerkzaamheden worden hervat.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.