Home / Bronkhorst / Krullevaar sluit af met fancy fair

Krullevaar sluit af met fancy fair

BRUMMEN – Vrijdag stond bij openbare basisschool De Krullevaar uit Brummen in het teken van bijzondere activiteiten. In de ochtend werden door de leerlingen kerstbakjes gemaakt en een film gekeken. Uiteraard kregen de kinderen wat te drinken met iets lekkers erbij. Daarna moest men in eigen klaslokaal de tafel dekken, want er volgde een stamppottenmaaltijd. Enkele moeders van leerlingen kwamen rond 11.30 uur naar school om daar de door hen bereide boerenkool, zuurkool en hutspot af te leveren. Het werd een waar eetfestijn en een ieder smulde ervan. Om 13.00 uur mochten de kinderen naar huis, maar iedereen werd om 18.00 uur terug verwacht op school.

Er was die avond een fancy fair, waar men van alles kon kopen. De opbrengst wordt aangewend voor aanschaf van nieuwe schoolshirts. Onder andere eigengemaakte kerststukjes, bijzondere kerstballen, sleutelhangers en spelletjes werden gekocht voor het goede doel. Ook was er een mogelijkheid om je te laten schminken, de nagels te laten lakken en haar te laten vlechten. Er werden cupcakes gemaakt en ook mozaïeken. En alsof dat nog niet genoeg was, kon men ook vogelvoederbakjes beschilderen. De horeca-afdeling was goed verzorgd, want er was koffie, thee, erwtensoep en een broodje knakworst verkrijgbaar. Aan het slot van de avond werd een aantal bijzonder zaken geveild, waaronder mooie schoolplaten. Deze school(kerst)markt heeft een behoorlijk bedrag opgeleverd. Via marktplaats is het nog mogelijk om in het bezit te komen van bijzondere schoolplaten en landkaarten.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.