Home / Klarenbeek / Kopermolen voor Serious Request!

Kopermolen voor Serious Request!

KLARENBEEK – Kerst 2012 op De Kopermolen in Klarenbeek had dit jaar een extra tintje. Het traditionele samenzijn was deze keer in het thema ‘samen’. De juffen Ellen, Myron en Maaike, dit jaar verantwoordelijk voor de uitvoering, hadden het thema ‘samen delen’ vorm gegeven door een goed doel te kiezen en hier de activiteiten op af te stemmen. Zij kozen het goede doel Serious Request, dat dit jaar in het teken staat van ´moeders´. ´Help een moeder, red een gezin´. Alle kinderen werden in een vroeg stadium betrokken bij dit mooie thema en gingen aan de slag. Er werd volop geknutseld, genaaid en er werden flessen verzameld.

Op woendag 21 december werd al vroeg het idyllisch gelegen schoolplein, midden in de bossen van Klarenbeek, in kerstsfeer gebracht. Vuurkorven, lampjes, kraampjes… Een heleboel banken rondom een aantal vuurkorven complementeerden het geheel. Een zeer sfeervol plaatje was het resultaat. De kinderen kwamen om 18.00 uur bijeen in de diverse groepen en in iedere klas werd een stemmig kerstverhaal voorgelezen. Vervolgens werd in een samenzang op het schoolplein het kerstfeest ingeluid. De diverse groepen hadden allemaal een mooi lied ingestudeerd en ook samen werden er mooie liederen gezongen.
Hierna was het tijd voor de kerstmarkt. Alle groepen hadden mooie artikelen gemaakt.

Speciaal voor het goede doel ´Serious Request 2011´ werden deze mooie spullen verkocht. Gretig vonden de houten kerstbomen, de lekkere taarten en de kerstversieringen aftrek. Bij diverse kraampjes konden ook spelletjes gedaan worden, er was een kerstorkestje en er waren zelfs kinderen verkleed als ´living statue´. De opgehaalde statiegeldflessen waren onderdeel van een prijsvraag. De vraag was ´hoeveel flessen zijn er opgehaald voor serieus request´. Uiteindelijk zijn er 569 flessen opgehaald! Voor de winnares, Julia, was een ‘Kerstvakantie-pretpakket’ beschikbaar. Het kerstgevoel kreeg door al dit ´samen delen´ een extra dimensie en het kerstfeest op De Kopermolen zorgde ook dit jaar weer voor mooie herinneringen voor de kinderen.

In totaal is er door deze mooie kerstactie € 1325,60 opgehaald! Een geweldig bedrag! Dit prachtige bedrag is ook behaald, met behulp van de ouderraad van de Kopermolen, de peuterspeelzaal en door vele kleine acties die kinderen zelf bedacht hebben en waarmee ze geld op hebben gehaald. Wij willen iedereen die heeft bijgedragen dan ook enorm bedanken!

In het kader van “samen delen” werden er donderdagmorgen restanten van de kerstmarkt in dozen verzameld, in auto’s geladen en door enkele kinderen uit de verschillende groepen samen met ouders naar het zorgcentrum De Benring in Voorst gebracht. De mensen aldaar waren erg verrast en blij met de cadeautjes die voor ze mee gebracht waren. Samen met de kerstlunch in de klas was dit een mooie afsluiting van een sfeervolle kersttijd op de Kopermolen.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.