Home / Loenen / Open morgen bij stiching MOEd in Loenen

Open morgen bij stiching MOEd in Loenen

LOENEN – In januari 2011 werd in Loenen de stichting MOEd opgericht. De stichting heeft plannen voor een open morgen. Op woensdag 4 januari wordt in Atelier Keerzij, aan de Hoofdweg 57 in Loenen deze open morgen (10.00-12.00 uur) gehouden. De stichting wil meer bekendheid geven aan het doel van MOEd.

Henny Tiemessen, secretaris van de stichting, die zelf ook gezondheidsproblemen heeft en het dagelijks ervaart om moe te zijn, zegt over MOEd: “Het is erg confronterend om in een groep fitte personen uit te moeten leggen waarom je sommige dingen niet kunt en steeds opnieuw te moeten vertellen wat je mankeert. Elke keer moet de afweging gemaakt worden of je het er over hebt, waardoor je al gauw bang bent om voor een zeurpiet aangezien te worden of dat je zo goed als het kan gewoon mee probeert te doen met het gevaar over eigen lichamelijke grenzen te gaan. Weinig mensen staan er bij stil hoeveel er niet meer kan als je een ziekte hebt als MS, reuma, ME en kanker. De stichting MOEd organiseert een cursus werken met beeldende middelen met een aangepast programma. In dit programma bepaalt men zelf het tempo en er is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om even te gaan liggen, muziek luisteren of juist een beetje te bewegen”.

“De bijeenkomsten wordt begonnen met een rondje vertellen hoe het met je is. Na een korte lichaamgerichte meditatieoefening gaat de groep beeldend aan het werk. Er wordt gewerkt met diverse schilder- en tekenmaterialen zoals acrylverf, pastel en aquarel. Maar ook met hout en zachte steen (albast, serpentijn en speksteen). Zo komen er vanzelf allerlei technieken aan bod. Er wordt zoveel mogelijk in stilte gewerkt en na afloop wordt er aandacht geschonken aan wat het werk bij iedereen teweeg heeft gebracht.”
Er kunnen zes tot acht personen per groep meedoen.
De groep wordt begeleid door een vakinhoudelijke deskundige en een ervaringsdeskundige. De groep komt eenmaal per 14 dagen bijeen op de dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en bij voldoende belangstelling op woensdagmorgen. Aan het eind van de cursus wordt een weekend expositie gehouden. Voor meer informatie kan men terecht bij Henny Tiemessen telefoon 055-5053076, mail secretaris@stichtingmoed.nl.Of bij Corry Mos, telefoon 055-5050128.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.