Home / De Steeg / Clubkampioenschap stickvechten

Clubkampioenschap stickvechten

DE STEEG – Bij vechtkunstschool Veldwijk is onlangs het kampioenschap stickvechten gehouden. Leerlingen in de vechtkunst Kessoku streden onderling om de kampioenstitel.

Er is gevochten met rattansticks en beschermng voor de meest kwetsbare lichaamsdelen. Een wedstrijd duurde twee minuten, met eventuele verlenging bij gelijke stand. De finale duurde twee keer twee minuten. Rowan van Wijk en Arno Velthorst vochten de buitengewoon spannende finale. Ze gaven alles, waarna Rowan met 3-2 won en de wisselbeker meer naar huis mocht nemen. Ook was er voor hem een stijlprijs en gouden medaille. Het zilver ging naar Arno en Bas in ’t Haut kreeg de bronzen plak.
Daarnaast is dit keer een extra suddendeath-poule gespeeld. Hierbij gold geen tijdslimiet en was de winnaar degene die de eerste punt scoorde. Ook hier maakten Rowan van Wijk en Arno Velthorst de dienst uit en zij speelden weer samen de finale. Na zeven minuten gecontroleerd vechten, scoorde Arno de winnende treffer. Zo won hij dit keer de gouden medaille en Rowan de zilveren. Alex van Hoogstraten ging met de zilveren plak naar huis.

www.vechtkunstschoolveldwijk.nl
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.