Home / Zevenaar / Deel BAT-kunstcollectie definitief terug naar Zevenaar

Deel BAT-kunstcollectie definitief terug naar Zevenaar

ZEVENAAR – De gemeenteraad van Zevenaar heeft woensdag akkoord gegeven om de schenking van BAT te aanvaarden. Daarmee komt een belangrijk deel van de bijzondere kunstcollectie die in de BATfabriek heeft gehangen weer terug naar Zevenaar.

De schenking bestaat niet alleen uit 200 representatieve kunstwerken uit de BAT Artventure Collectie, maar behelst ook het totale archief, 25 foto’s van Paul Huf en de Grafiek Collectie.

De gemeente Zevenaar wil deze collectie een plek geven in het nieuwe gemeentehuis, dat eind 2014 op het BAT-terrein – de voormalige tabaksfabriek – wordt geopend. Op deze manier komt de kunst weer terug naar de plek waar het ooit gehangen heeft en wordt hiermee toegankelijk voor het publiek.

Tot die tijd zal de collectie op verschillende plekken in de Liemers worden getoond. De gemeente gaat hiervoor een samenwerking aan met het Liemers Museum. Een speciaal aangetrokken gastconservator draagt zorg voor de expositie van de collectie.
Donderdag 22 december worden de kunstwerken naar Zevenaar gebracht en opgeslagen in het hoofdgebouw aan de Kerkstraat. Hiermee zijn de kunstwerken na veel omzwervingen weer terug in Zevenaar.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.