Home / Velp / Hogeschool Van Hall Larenstein organiseert Glazen huis

Hogeschool Van Hall Larenstein organiseert Glazen huis

VELP – Zondagavond vond in Leiden de aftrap plaats van de 3FM actie ‘Serious Request’. Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp houdt op donderdag 22 december in Velp haar eigen ‘Glazen huis’, om zo geld in te zamelen voor de 3FM actie. Ook de VHL-locaties in Leeuwarden en Wageningen haken aan.

De opbrengst van 3FM Serious Request (vorig jaar ruim 7 miljoen euro) gaat naar het Rode Kruis, en is bestemd voor Moeders in oorlogsgebieden.

De activiteiten in Velp vinden plaats in en rondom de uit glas opgetrokken vergaderzaal in de aula, voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘Glazen huis VHL’. Net als in het echte Glazen huis in Leiden kunnen medewerkers en studenten ook bij VHL tegen betaling verzoeknummers aanvragen. Studentenverenigingen Arboricultura en Quercus verzorgen de muziek. Docenten, stafmedewerkers en de Algemene Directie vervullen de rol van DJ.
Verder vindt er ’s middags een veiling plaats van VHL-items, variërend van plantengidsen tot hertengeweien en van zelfgemaakte tassen tot zelfgebakken cupcakes. Maar ook de aangeboden ‘diensten’ vinden gretig aftrek. Zo kan er o.a. worden geboden op een cursus Photoshop door docenten, een dagje hulp in je eigen tuin door de tuinmannen van het Landgoed Larenstein of een paar uurtjes klussen in je (studenten)huis door de conciërges. Een privéconcert door het VHL-koor is ook een optie, of een spoedcursus ‘Pimp je CV’ door het eigen uitzendbureau Payrolljobs.
De actiedag wordt afgesloten met een kerstborrel en een gezamenlijke maaltijd, waarvoor inmiddels 200 medewerkers en studenten zich hebben gemeld. Aangezien de onkosten voor de catering door de Personeelsvereniging en de Algemene directie VHL worden vergoed komen alle inkomsten rechtstreeks ten goede aan het Glazen huis VHL 2011.
En hoewel het zwaartepunt van de activiteiten in Velp ligt, doen ook de locaties Wageningen en Leeuwarden volop mee. Studentvoorlichters en Studentenverenigingen collecteren op beide locaties en ook tijdens de verschillende Kerstborrels wordt er geld ingezameld.

De teller van de Glazen huis VHL actie staat inmiddels op 900 euro, terwijl de actie nog moet beginnen! De verwachting is dan ook dat het streefbedrag van 1500 euro ruimschoots zal worden gehaald. De Glazen huis VHL actie vindt plaats op donderdag 22 december tussen 10.00 – 19.00 uur. Aansluitend zal het ingezamelde bedrag bekend worden gemaakt en nog diezelfde avond in de vorm van een cheque door medewerkers en studenten bij het Glazen huis in Leiden worden aangeboden.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.