Home / Loenen / Oecumenische kerstmiddag van Beraad van kerken

Oecumenische kerstmiddag van Beraad van kerken

LOENEN – De zaal van het Verenigingsgebouw De Brink in Loenen was vrijdag geheel bezet, toen dominee Hans van Driel de eerste oecumenische kerstmiddag voor Loenense ouderen opende. Voor het eerst had het Beraad van kerken een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd. De grote opkomst stemde de organisatie tot tevredenheid.

Voorheen hield de Protestantse Kerk een ouderenmiddag voor haar gemeenteleden. De Parochie Loenen had geen aparte middag voor deze leeftijdcategorie. Het Beraad van Kerken besloot in aansluiting op andere oecumenische activiteiten ook in de kerstsfeer wat te doen. De zaal van De Brink was gezellig versierd.
Na het welkomstwoord van dominee van Driel was er samenzang met begeleiding van Maarten Willers aan de piano. Begonnen werd met Gezang 125 en Gezang 124. Het bekende Kerstevangelie van Lukas werd voorgelezen door pastor Dorothea Brylak. Zij verzorgde ook een kerstoverdenking. Na het zingen van het bekende Nu zijt wellekome en Hoor de engelen zingen brak de pauze aan.
Het tweede deel van de middag werd verzorgd een leden van de Dialectclub Vrienden van de Streektaal Loenen en Umstreken. Voorzitter Betsie Tabor bracht een gedicht van Martha Beker en Janny Jurriëns een kerstgedachte van Annie Wonnink. Berend Reuvekamp vertelde (voor de vuist weg) een kerstverhaal over een zwerversechtpaar die op kerstavond weer terugkeerde naar een bekende plek waar ze veertig jaar geleden ook waren.
Een sketch mag bij de dialectclub niet ontbreken. Bertha Muller bedacht samen met zoon Peter het kerstspel ‘De Kerstboom’. Buurvrouw Bets (Janny Jurriëns) kwam onverwacht aanbellen om aandacht te vragen voor arme buurtjes. Mina (Bertha Muller) wilde dat Klaas (Louis Kruk) mee ging om een kerstboom uit het bos te halen. De man wilde dat perse niet. De vrouwen kwamen op het idee om een kerstpakket samen te stellen met allerlei lekkernijen en speelgoed voor het arme gezin. De bezoekers konden de sketch bijzonder waarderen.
Met het toepasselijk Ere zijn God werd de geslaagde middag afgesloten. Chris Brinkman sprak een dankwoord tot allen die deze middag mogelijk hadden gemaakt.
Alle bezoekers kregen nog een presentje mee naar huis. De collecte die in de pauze werd gehouden en in de kas komt van de oud ijzer-actie van beide kerken bracht ruim 300 euro op.

Bij de foto:
De organisatie blikt terug op geslaagde middag

 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.