Home / Loenen / Oecumenische Kerstsamenzang in Loenen

Oecumenische Kerstsamenzang in Loenen

LOENEN – Het thema van de kerstsamenzang van het Beraad van kerken in Loenen was dit keer ‘Welkom in de herberg’. Katholieken en protestanten kwamen bij elkaar in de parochiekerk om samen over het komende kerstfeest te zingen. De opkomst voor de samenzang was wederom goed te noemen.

Er was een programma samengesteld met bekende en wat minder bekende kerstliederen. Medewerking werd verleend door dominee Hans van Driel van de Protestantse gemeente, Gerda Havekes van de parochie Loenen en enkele leden van de gemeente en parochie. Ook was de kopersectie van de drumfanfare van OLTO present. Onder leiding van Simon Kleinjan speelde het korps voor de dienst: White Christmas, Once in Royal David’s City en Winter Wonderland.
Een woord van welkom werd gesproken door Gerda Havekes. De samenzang werd geopend met ‘Komt allen tesamen’ met begeleiding van OLTO. Na het gebed begeleide Jettie Tolman op het kerkorgel de samenzang van ‘Uit het duister hier gekomen’. Na de lezingen en het kerstverhaal werd met begeleiding van OLTO ‘Stille Nacht’ gezongen en ‘Eer zij God in onze dagen’ gezongen. Dominee Van Driel sprak een kerstgedachte over het thema Welkom in de herberg. OLTO bracht onder leiding van Simon Kleinjan en Jetty Tolman op het orgel samen bijzonder verdienstelijk het bekende The little drummerboy. Dominee Van Driel sprak een slotwoord. Indrukwekkend was ook het laatste lied van OLTO en de organist met de bezoekers in het bekende kerstlied Ere zij God.
Aan het eind van de dienst werd een collecte gehouden voor de stichting Colt in Cambodja waar Wilco en Frieda Schijff werken. Beiden doen daar al enkele jaren ontwikkelingswerk. Na het sanitairproject wordt nu gewerkt aan zonne-energieprojecten. Alle bezoekers kregen een lichtje mee naar huis die door de kinderen van het kinderdagverblijf Wig-Wam in de voormalige pastorie waren gemaakt.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.