Home / Rheden / Geslaagd voor reanimatie/AED

Geslaagd voor reanimatie/AED

RHEDEN – Onlangs slaagden acht personen voor de cursus Hartreanimatie-AED bedienen. In november volgden zij een cursus bij de EHBO-vereniging van Rheden. Door het volgen van deze cursus leert men wat je moet doen als iemand onwel wordt. Uiteraard is het bedienen van een Automatische Externe Defibrillator (AED) onderdeel van de cursus. Dit apparaat verschijnt op steeds meer plaatsen waar veel mensen bijeenkomen, zoals sporthallen en bedrijven. Gedurende drie avonden werd intensief geoefend. Op de laatste avond werd bekeken of de hulpverlening ‘volgens het boekje’ wordt uitgevoerd; alle kandidaten slaagden. Voorzitter Louis Schennink reikte tijdens een gezellig samenzijn de diploma’s uit.
Om op de juiste wijze te kunnen blijven reanimeren moet er minimaal eenmaal per jaar een herhalingsavond worden bezocht. Deze gelegenheid wordt uiteraard ook door de vereniging aangeboden.
Er wordt een nieuwe cursus georganiseerd als er voldoende kandidaten zijn. Mensen kunnen zich dus altijd aanmelden, men komt dan op een wachtlijst en krijgt bericht als er voldoende belangstellenden zijn. Nadere informatie is te vinden op www.ehbo-rheden.nl of per mail info@ehbo-rheden.nl of bel met de secretaris Frans Looijen tel. 026-4951574.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.