Home / Eerbeek / Pettengeld voor KiKa

Pettengeld voor KiKa

EERBEEK – De Happy Bus Day is een bekend initiatief in onze regio. Het is een stichting die een grote toeringcar beheert en met die bus – dankzij sponsoring door regionale bedrijven – gratis gezelschappen een fijne dag bezorgen. Er wordt niet commercieel gereden, alleen voor het goede doel en die betalen daar niets voor. Alleen gaat de chauffeur na afloop met de pet rond. Niet voor hemzelf, maar ook voor het goede doel. En de opbrengst daarvan gaat ook weer naar goede doelen.
In dat kader werd in De Korenmolen in Eerbeek vrijdag een donatie van liefst 2000 euro gedaan aan KiKa, Kinderen Kankervrij. Fred van der Veen overhandige het bedrag symbolisch aan een vertegenwoordigster van KiKa, die daar uiteraard zeer verguld mee was.

Al negen jaar lang rijden de chauffeurs van Happy Busday door het hele land met groepen vrijwilligers, mensen die zich inzetten voor de maatschappij en andere goede doelen. De initiatiefnemers en chauffeurs Casper Heine, Wierd Jansen, Hans van Kerkhof, Hein Reusken en Fred van der Veen gaan op 1 januari hun tiende jaar en dat wordt ook het laatste jaar, zo maakten ze vrijdag bekend. “Na tien jaar willen wij het stokje overdragen”, legde Van der Veen uit. “We hebben het met heel veel plezier gedaan, doen het nog steeds graag, maar we moeten er ook een keer een punt achter zetten. Aan het einde van 2012, als we tien jaar bezig zijn geweest, vinden we dat een mooi moment. Het concept, het idee, zal wel blijven bestaan, dat is ijzersterk, maar wij trekken er als initiatiefnemers van het eerste uur de handen vanaf. En hoe het daarna verder gaat met de bus en Happy Busday, zal in de loop van volgend jaar wel bekend worden.” – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.