Home / De Steeg / 7 Nieuwe Nederlanders

7 Nieuwe Nederlanders

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft sinds donderdag15 december zeven ‘nieuwe’ Nederlanders erbij. Tijdens de Naturalisatieceremonie, op de landelijke Naturalisatiedag, in het gemeentehuis in De Steeg kregen zeven inwoners van de gemeente de Nederlandse nationaliteit.

In de trouwzaal werden zij ontvangen door burgemeester Petra van Wingerden die hen kort toesprak en feliciteerde met de Nederlandse nationaliteit. “De meeste mensen hebben hier vele jaren naartoe gewerkt. Voor opleidingen, cursussen en de inburgering is veel geduld, veel tijd, voor nodig”. De zeven inwoners die woensdag werden genaturaliseerd waren allemaal van Turkse afkomst. Ook een aantal mensen die eerder dit jaar de Nederlandse nationaliteit hadden verkregen waren aanwezig, waaronder een Belg, een Canadees en een Irakees.
Na het officiële gedeelte met de bijbehorende uitreiking was het tijd voor een feestje. Met z’n allen werd het ‘Wilhelmus’ uit volle borst meegezongen, enthousiast omdat ze nu officieel Nederlander zijn.
Sinds 15 december 2010 kregen 42 inwoners van de gemeente Rheden de Nederlandse nationaliteit, donderdag kwam de teller op 49, waarvan dertig vrouwen en negentien mannen. De 49 personen zijn afkomstig uit zestien verschillende landen. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.