Home / Doesburg / Bakkerij Koenen Doesburg oliebollenkampioen Echte Bakkers

Bakkerij Koenen Doesburg oliebollenkampioen Echte Bakkers

DOESBURG – Bakkerij Koenen, de Echte Bakker met 5 bakkerswinkels ( in Doesburg, Westervoort, Duiven(2x) en Steenderen) heeft wederom de eerste prijs behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Elk jaar, als de feestdagen naderen, kunnen alle 205 Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. De beoordeling was dit jaar wederom in handen van de ervaren keurmeester Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde. Hij beoordeelde de inzendingen op onderdelen als smaak, vet, vulling en eeteigenschappen.

Eerder viel Echte Bakker Koenen al in de prijzen. In 2007 werd een 1e prijs behaald en in 2009 zijn ze derde geworden. Dit jaar is alles in het werk gesteld om het product te optimaliseren. “Dat dit nu is gelukt, is echt geweldig! We hebben er met het hele team weer enorm hard voor gewerkt en dan is dit een prachtige bekroning”, aldus de gelukkige bakker.

Behalve het recept, dat Echte bakker Koenen natuurlijk niet wil prijsgeven, is het ook van doorslaggevend belang op welke manier de oliebollen gebakken worden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is de bakkerij uitgebreid en in de aanbouw is drie weken terug een heuse oliebollen-bakinstallatie geplaatst. Die zorgt ervoor dat de oliebollen altijd onder dezelfde omstandigheden precies 7 ½ minuut in de olie blijven. “Door deze nieuwe manier van werken in te voeren, kunnen we onze klanten een nog constantere kwaliteit bieden!
Doordat Koenen in 2007 en 2009 ook al in de prijzen viel, lijkt het misschien niet zo moeilijk om een prijs te winnen. Keurmeester Scholtens: ”Er zijn heel wat Echte Bakkers die dolgraag deze prijs willen winnen. Ze doen er alles aan om een perfecte oliebol te bakken. De verschillen in de top zijn dan ook erg klein, want het zijn allemaal bakkers die hun vak verstaan. Als je dan vaker in de prijzen valt, is dat een prestatie van formaat.”
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.