Home / Doesburg / Werk Peter Bakker naar Hanse ArtWorks

Werk Peter Bakker naar Hanse ArtWorks

Fotograaf Peter Bakker neemt komend jaar namens de gemeente Doesburg deel aan de expositie Hanse ArtWorks in Lüneburg. Bakker is gekozen uit diverse inzendingen en won met het werk De Burgemeester van Doesburg.

Het thema van de expositie is Shapes – Face – Form. Vormgeven doet Bakker met fotografie. Het gezicht van Doesburg is voor hem burgemeester Luesink. Zijn oorspronkelijke vakgebied is metaal. Dit heeft hij gecombineerd in zijn werk. De Burgemeester van Doesburg is een geperforeerde staalplaat met het gezicht van Kees Luesink. Net zoals de oude meesters hun opdrachtgevers, de notabelen van de stad, vereeuwigden op doek, heeft Bakker Luesink vastgelegd in staal. Waar bij een schilderij na eeuwen een craquelé ontstaat, bevat dit kunstwerk roest.
De expositie Hanse ArtWorks maakt deel uit van de Internationale Hanzedagen. Die worden dit jaar gehouden in Hanzestad Lüneburg van 28 juni tot 1 juli. De expositie is vier weken lang te bezichtigen.

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.