Home / Loenen / Samen duizend jaar oud

Samen duizend jaar oud

LOENEN – Je zou het niet zo zeggen, maar de tien lindebomen aan de Loenerschepersweg bij de Protestantse kerk in Loenen zijn met elkaar precies duizend jaar oud. In 1911 werden ze hier geplant en (bijna) ieder jaar werden de takken verwijderd van de (knot)lindes.
In april 1911 gaf de gemeenteraad van Apeldoorn toestemming om de tien lindes op deze plek te planten. De verschillende Kerkenraden hebben in de afgelopen eeuw steeds personen weten te vinden om de lindes te ontdoen van hun takken. Het zijn monumentale bomen geworden. De lindes zijn even oud als de hervormde pastorie tegenover de Loenerschepersweg. Ook deze werd in 1911 gebouwd. Het was een geschenk van douairière Robert Melvil baron van Lynden-van Weede van Kasteel Ter Horst aan de Hervormde Gemeente.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.