Home / De Steeg / Prestatieafspraken Sprengenland Wonen en Rheden

Prestatieafspraken Sprengenland Wonen en Rheden

DE STEEG – Sprengenland Wonen en de gemeente Rheden hebben onlangs prestatieafspraken voor de periode van 2012 tot en met 2015 vastgelegd. Een zo aantrekkelijk mogelijk woon -en leefklimaat en voldoende betaalbare en goede woningen; dat zijn de belangrijkste doelen van de samenwerking.
Sprengenland Wonen is eigenaar van ruim 2500 woningen in de gemeenten Apeldoorn, Brummen en Rheden. In Laag-Soeren beheert zij vierenvijftig woningen, twee woonwagenstandplaatsen en ’t Sprengenhus. In de prestatieafspraken gaat bijzondere aandacht uit naar de mogelijkheden voor mensen met een beperking en ouderen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Duurzaamheid is ook een belangrijk thema in de samenwerking. De gemeente investeert volop in duurzaamheid, waaronder de energiezuinigheid van woningen.
Sprengenland Wonen levert hieraan ook een actieve bijdrage door het vergroten van de energiezuinigheid van haar huurwoningen. Bij nieuwbouw bouwt zij minimaal volgens de normen van energielabel A. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het verbeteren van de leefbaarheid.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.