Home / Loenen / Jettie van Weenum verrast met eerste exemplaar Foi, foi…

Jettie van Weenum verrast met eerste exemplaar Foi, foi…

TWELLO – Jettie van Weenum, voorzitter van de Klarenbeekse dialectclub Wie goat d’r veur, is tijdens de uitzending van het dialectprogramma Mo’j is luusteren van Radio Voorst, in de studio verrast met het eerste exemplaar van een nieuw dialectboekje ‘Foi,foi, ut is mien wat’. Zij kreeg dit boekje als een blijk van waardering voor alles wat zij in de afgelopen jaren deed voor de promotie van de streektaal.

Martien Kobussen, presentator van het dialectprogramma is tevens ook schrijver van dit boek. Hij hoefde niet lang na te denken aan wie hij het eerste exemplaar van het tweede deel zou geven. Vorig jaar verscheen namelijk het eerste deel van deze dialect-verhalenbundel.
De presentator vertelde dat Jettie veelzijdig bezig is met de streektaal. Zij is voorzitter van de Klarenbeekse club, maar is ook vaardig met de pen en schrijft gedichten, verhaaltjes en ook toneelstukken. Ook speelt zij jaarlijks met veel plezier een rol in dit toneelstuk. Dit jaar had zij ook weer veel succes. Ook treedt zij regelmatig op. Bovendien is zij wekelijks te horen bij Radio Apeldoorn met het dialectprogramma De Proattoafel.
Jettie van Weenum was erg blij met het aangeboden boekje. Zij voelde zich er bijzonder meer vereerd.
Op haar beurt verraste zij Kobussen met een bos bloemen en felicitaties bij het verschijnen van dit boek. Zij had wel verwacht dat er een tweede deel zou komen omdat er veel belangstelling was voor het eerste boekje. Het boek heeft vijftig korte verhaaltjes over alledaagse leuke voorvalletjes. De uitgever zorgde voor een leuke opmaak met hier en daar passende plaatjes. Zij wist zeker dat velen van dit boekje zullen genieten en hieruit ook veel zal worden voorgelezen.
Ook Marie Keurhorst (86) uit Twello die te gast was in het radioprogramma met verhalen en gedichten vndt fijn om Foi, Foi, ut is mien wat… te mogen bezitten. Zij leest er graag uit voor.

Het boek kost 10 euro en is verkrijgbaar bij Van Ark Fietsen in Loenen, Primera en Boekhandel Hendriks in Eerbeek of telefonisch bij uitgeverij Regiobode tel. 0313-415200.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.