Home / Rheden / Paardenstaarten afgeknipt

Paardenstaarten afgeknipt

RHEDEN – Natuurmonumenten tast in het duister waarom de afgelopen weken bij twee paarden in Nationaal Park Veluwezoom de manen en de staart zijn afgeknipt en meegenomen. Van de dader(s) is geen spoor bekend. Boswachter Hans van Dijk begrijpt niet waarom iemand dat doet. De paarden hebben die haren niet voor niets. Zij gebruiken hun staart om vliegen en andere insecten te verjagen.

Natuurmonumenten neemt het hoog op en heeft aangifte gedaan bij de politie. De komende periode zullen de boswachters van Natuurmonumenten extra attent zijn en de paarden scherper in de gaten houden. Echter, alle paarden 24 uur per dag in de gaten te houden, is niet mogelijk. Er lopen 45 paarden op een oppervlakte van ongeveer 500 hectare. Een deel van de paarden loopt in afgerasterde weilanden, andere paarden lopen los in het bos. Daarom roept Natuurmonumenten iedereen op die iets vreemds ziet, contact op te nemen met de beheereenheid Veluwezoom 026-4959090.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.