Home / Doesburg / Lekkerszenzo: meer dan honderddertig soorten snoep in één winkeltje

Lekkerszenzo: meer dan honderddertig soorten snoep in één winkeltje

DOESBURG – Een ouderwetse snoepwinkel in een nieuw jasje. Zo omschrijft Hanneke Hoed haar zaterdag geopende winkel Lekkerszenzo, dat gevestigd is aan de Kerkstraat in Doesburg. “Een perfecte plek voor een nostalgische zaak”, vindt ze.

De winkel is vrijdag officieel geopend door dochter Bregje Hoed en tante Ria Haanappel. “Veel mensen zullen mijn tante Ria nog kennen uit de tijd dat zij zelf een snoepwinkeltje runde op dezelfde plek”, vertelt Hanneke, die nota bene is opgegroeid in het pand. “Ook mijn ouders hebben hier een eigen zaak gehad en nadat mijn baan in de uitvaartbegeleiding abrupt eindigde, stond niets me in de weg om mijn eigen droom te verwezenlijken. Ook ik wilde graag mijn eigen winkel.” En dat werd Lekkerszenzo.
Met veel hulp van anderen heeft Hanneke de winkel gestart. “Dat was zo fijn. Ik had het ook alleen best gered, maar ik ben zo geholpen door allemaal aardige mensen. Zo gaf tante Ria me de kans in dit pandje te beginnen, hebben lieve vrienden geholpen bij het opknappen en inrichten en natuurlijk krijg ik veel steun van mijn man Wilfred.” Daarnaast heeft Hanneke veel steun gehad aan het project Ik Start Smart van de Kamer van Koophandel. “Ik kreeg een coach, Jan Strating, die me van begin tot eind heeft geholpen met allerlei praktische zaken, zoals het schrijven van een goed ondernemersplan.”

En nu is Lekkerszenzo een feit. Ruim honderddertig potten met vrolijk gekleurde snoepjes sieren de wanden. Je kan het zo gek niet bedenken, of Hanneke verkoopt het. “Het gaat me om de beleving van het kopen”, vertelt ze. “Mensen die hier binnenkomen, kunnen snoepjes uitzoeken, die dan in een lekker ouderwetse papieren puntzak worden geschept. Kinderen mogen met een mandje zelf snoepjes pakken uit speciaal voor hen neergezette bakken.” Verder is iedereen die een leuk cadeautje zoekt bij Hanneke op de juiste plaats. Mooi opgemaakte bakjes, snoepboeketjes of een simpele chocoladereep met een leuke tekst, alles is verkrijgbaar en voor ieder budget. Daarnaast verkoopt Hanneke spulletjes in Delfts Blauw, een leuk presentje voor buitenlandse gasten, en wat houten speelgoed. “Het zijn wat kleine cadeautjes, maar allemaal met een nostalgisch gevoel.” De spulletjes die Hanneke verkoopt voor de Hanzefeesten passen goed in dat plaatje.

Lekkerszenzo is te vinden aan de Kerkstraat 6, het pandje waar voorheen de VVV gevestigd was. Klanten, maar ook mensen die even een kopje koffie willen komen drinken, zijn welkom op maandag tussen 13.00 en 18.00 uur, op dinsdag, donderdag en woensdag tussen 09.00 en 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. “De koffie staat klaar”, benadrukt Hanneke. “Ik ben een Doesburgs meisje en ken veel mensen. Wie even wil komen kijken, is altijd welkom. Ook op de koopavond, die we ouderwets in ere houden.”
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.