Home / Doesburg / Hendriksen aan de Roggestraat verkoopt nu ook kroonluchters

Hendriksen aan de Roggestraat verkoopt nu ook kroonluchters

DOESBURG – Lijsten, prenten en kunst verkochten ze al langer, maar nu bieden Ronnie en Sandra Hendriksen in hun pand aan de Roggestraat in Doesburg ook kroonluchters aan. Verschillende prachtige exemplaren sieren het plafond en geven een mooie verlichting aan het toch al sfeervolle pand.

Ronnie en Sandra runnen Hendriksen Maps & Prints inmiddels alweer zeven jaar en vinden het tijd voor uitbreiding. “We verkopen allerlei oude prenten, gravures en landkaarten. Daarnaast hebben we wat schilderijen in de zaak hangen, momenteel onder andere van een Roemeense kunstenaar. De lijstenmakerij vormt daarnaast een groot onderdeel van onze zaak. Welke kleur of maat ook, wij kunnen het verzorgen”, aldus Ronnie.
Toen Theo Zwoferink van De Spinde tijdelijk met zijn zaak stopte, namen Ronnie en Sandra een aantal van zijn kroonluchters over. Zwoferink is weer begonnen, maar de kroonluchters bij Hendriksen bleven. “Ze zijn prachtig. Alle lampen die we hebben zijn antiek. Vele komen uit Franrijk. Ook hebben we er nu twee hangen die afkomstig zijn uit een kasteel in Knokke.” Er hangen in de zaak inmiddels zo’n veertig lampen, variërend van plafonnières en lantaarns tot klassieke Maria Theresa-kroonluchters uit Oostenrijk. “Dat zijn de kroonluchters zoals veel mensen ze kennen met verschillende armen”, legt Ronnie uit. “Toch zit daarin onderling ook veel verschil.”
Naast kroonluchters wil Hendriksen in de toekomst antieke spiegels gaan verkopen. Momenteel staan er twee, allebei afkomstig uit de periode rond 1880 en van een flink formaat. “Prachtig in een klassiek of juist heel modern interieur”, aldus Ronnie. Een derde exemplaar wacht geduldig op zijn restauratie.

Hendriksen Maps & Prints is de naam van het bedrijf, dat eigenlijk veel meer behelst dan dat. De zaak is gevestigd aan de Roggestraat 18 en geopend op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en de culturele zondag eens per maand van 14.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.