Home / Velp / De ‘betaalbare juwelier’ Paul van Zeeland

De ‘betaalbare juwelier’ Paul van Zeeland

VELP – De ‘betaalbare juwelier’ Paul van Zeeland in Velp is voor velen in de regio een begrip. Een breed assortiment, constante kwaliteit en uitmuntende service. Minder bekend is dat de ‘betaalbare juwelier’ ook klokken in zijn assortiment heeft en een atelier.

Daar worden gewone, maar ook bijzondere horloges en klokken gerepareerd en de goudsmeden maken sieraden. Een kijkje achter de schermen.
“Een Amsterdams staand horloge en een Atmos klok, een klok die gedreven wordt door wisselingen in de atmosfeer. Dat waren twee bijzondere klokken om te repareren”, vertellen Roland Lemmers, klokkenmaker en Gerrit-Jan Grandia, een van de directieleden van Paul van Zeeland. De laatste geeft een rondleiding door het atelier en vertelt over het doen en laten. Een klok moet om de tien jaar voor een onderhoudsbeurt naar de klokkenmaker. “Want de smeerolie wordt na verloop van tijd hard, waardoor de klok niet meer goed loopt”, vertelt Roland Lemmers, die al dertig jaar in het vak zit. Grandia is trots op zijn atelier en zijn personeel. “Het is een open atelier, iedereen kan zien waar we mee bezig zijn.
De hoofdvestiging van Paul van Zeeland Juweliers zit in Velp, waar ook het atelier is gevestigd. Er zijn verder vestigingen van de ‘betaalbare juwelier’ in Wageningen, Nijmegen en Apeldoorn. In totaal zijn 34 vakbekwame medewerkers in dienst. In december hebben bijna alle vestigingen extra koop en zondagen.

www.paulvanzeelandjuweliers.nl of tel: 026-3613668
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.