Home / Bronkhorst / Huwelijk tussen scholen gesloten

Huwelijk tussen scholen gesloten

BRUMMEN – Voor 2015 hebben acht scholen in Eerbeek en Brummen een nieuw gebouw. Dat is donderdag afgesproken tussen de schoolbesturen en de gemeente Brummen bij de ondertekening van het Integraal Huisvestingsplan (IHP).

Iedere school had een paar kinderen afgevaardigd voor dit officiële moment. Samen met de besturen van hun school en wethouder Greetje Verver vormden zij, door elkaar de hand te geven, een menselijke knoop. Deze knoop stond symbool voor de soms best lastige periode die de verschillende schoolbesturen hebben doorgemaakt. Het ontwarren van de knoop, zonder de handen los te laten, gaf aan dat de partijen hier goed uitgekomen zijn.
Na het ontwarren van de knoop was het tijd voor de volgende stap. Projectleider Hugo Greeven riep de besturen en wethouder Verver naar voren voor de ‘huwelijksvoltrekking’. Als trouwambtenaar gaf hij hen een mooie speech over het proces dat zij de afgelopen zes jaar samen hebben doorgemaakt. Daarna reikte hij de vertegenwoordigers de pen om de overeenkomst te ondertekenen. De scholen De Enk en De Triangel werden vertegenwoordigd door mevrouw C. de Oliveira Marreiros. De heer B. Elschot vertegenwoordigde de Oecumenische school. De ondertekening vanuit de Wilhelminaschool werd gedaan door de heer F. Remerie. De heer H. Mulder was er namens De Krullevaar en De Cornelis Jetsesschool. De handtekeningen voor de Pancratiusschool en de C. van Leeuwen basisschool werden door mevrouw F.H. Everts gezet.

Het is de bedoeling dat vier nieuwe schoolgebouwen worden neergezet, waar steeds twee scholen gaan samenwonen. De Cornelis Jetses en De Triangel krijgen samen een nieuw gebouw in Eerbeek, evenals de C. van Leeuwenschool en de Enk. In Brummen komen de Pancratiusschool en de Wilhelminaschool onder één dak en gaan De Krullevaar en de Oecumenische school samenwonen. De Eerbeekse Johanna Huiskampschool krijgt meer ruimte.

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.