Home / De Steeg / Een Kerst vol lichtjes op Middachten

Een Kerst vol lichtjes op Middachten

DE STEEG – De stijlvolle salons van kasteel Middachten in De Steeg zijn van dinsdag 13 december tot en met zondag 18 december weer versierd voor de Kerst. Dit jaar zijn ook de tuin en de gracht rondom het kasteel sprookjesachtig versierd met honderden lichtjes, die pas tegen de schemering zichtbaar worden. In de bijgebouwen is een gezellige kerstmarkt.

Op verschillende plaatsen op het terrein wordt bijzondere verlichting toegepast. Weespiegeld in het water van de gracht geeft dit een bijzonder effect. Wanneer de schemering valt, worden honderden vetlampjes ontstoken. Het kasteel en de voorplaats liggen er dan echt sprookjesachtig bij.

Om 16.30 uur starten vanaf de voorplaats lichtjeswandelingen door de tuin. Ieder kwartier vertrekt een groep lichtzoekers. Lampjes wijzen de weg door de winterse tuin. Onderweg zijn bomen en tuinbeelden op een bijzondere manier uitgelicht en komt men verrassende lichttaferelen tegen. Verhalenvertellers vertellen bij een geurig houtvuur spannende verhalen voor jong en oud. Het laatste verhaal wordt op de voorplaats verteld onder het genot van een warm drankje. De lichtjeswandeling duurt drie kwartier. Naast de lichtjeswandeling zijn er nog vele andere kerstgerelateerde activiteiten. er is een vuurkorf en natuurlijk ontbreekt de Glühwein niet.

De kamers en salons van het huis zijn versierd met kerstbomen, guirlandes, festoenen en bloemstukken. Daarvoor worden veel natuurlijke materialen uit de tuin en het landgoed gebruikt. De decorateurs van De Violier uit Veenendaal zijn verantwoordelijk voor de versiering in het kasteel. In de eetkamer is de tafel gedekt met sneeuwwit damast, servies, zilver en kristal van het huis. In de eeuwenoude trappenhal klinken alle dagen de subtiele klanken van de harp.

De laatste jaren is het gebruikelijk dat Middachten een goed doel koppelt aan de kerstopenstelling. Dit jaar is gekozen voor de stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De boom in de blauwe salon is versierd is het kader van Energy4All en bezoekers van de kerstopenstelling zijn in de gelegenheid de stichting te steunen. Middachten schenkt zelf een bedrag voor dit goede doel.

Middachten is van 13 tot en met 18 december van 11.00 tot 19.00 uur voor publiek open, op zaterdag 17 december tot 20.00 uur. Volwassenen betalen 9 euro en 2 euro toeslag voor de lichtjeswandeling, kinderen betalen half tarief.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.