Home / De Steeg / Gemeente Rheden scoort hoog in de Economische Barometer

Gemeente Rheden scoort hoog in de Economische Barometer

RHEDEN – Het aantal startende ondernemers in de gemeente Rheden is in de eerste drie kwartalen van 2011 gestegen. Ten opzichte van het derde kwartaal 2010 zijn er in het derde kwartaal van 2011 6,5% meer startende ondernemers. Dat is goed nieuws en wethouder Haverkamp is er verheugd over.

Over de eerste drie kwartalen van 2011 is er zelfs sprake van een toename van 34% ten opzichte van 2010, zo blijkt uit cijfers van de Economische Barometer van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De Gemeente Rheden scoort hiermee boven gemiddeld. Ook het aantal faillissementen is in de gemeente Rheden sterk afgenomen (-/- 66,7%). Ondanks de economische omstandigheden blijven de ondernemers in de gemeente sterk presteren.

Startende ondernemers zijn belangrijk voor de lokale economie. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het groeipotentieel van een gemeente. Naast het feit dat starters direct voor werkgelegenheid zorgen, dragen zij ook bij aan een stuk vernieuwing. Wethouder Ronald Haverkamp van economische zaken is vanzelfsprekend erg blij met de recente cijfers “Het college van B&W heeft het econonomisch klimaat hoog op de agenda staan. Als verantwoordelijke wethouder van economische zaken maak ik me sterk voor behoud van werkgelegenheid en ondernemerschap in de gemeente Rheden. Onder de huidige economische omstandigheden hebben (startende) ondernemers het lastig, ik kan daarom alleen maar tevreden zijn met de huidige cijfers.”
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.