Home / Angerlo / Senioren leren hoe hun mobieltje werkt

Senioren leren hoe hun mobieltje werkt

ANGERLO – 55-Plussers uit Angerlo met een mobieltje, maar die niet weten hoe ze deze moeten bedienen, konden de eerste twee donderdagen van december in De Meen terecht. Drie leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem legden de ouderen rustig en stap voor stap uit hoe om te gaan met hun mobieltje.

“Het is zo leuk dat de jongeren de ouderen nu wat kunnen leren omdat het meestal andersom is”, vertelt Tineke Nieuwenhuis van de Seniorenraad Angerlo en initiatiefnemer van dit mobieltjesproject. “Je merkt echt dat de jongeren heel rustig de eenvoudige bediening van een mobiel uit kunnen leggen. Ze vinden het leuk om de ouderen wat te leren”, aldus Annie van Arem, voorzitter van OVO, Ouderen voor Ouderen.
De twee initiatiefnemers zijn enthousiast over het project. “We hebben wel zestien aanmeldingen gekregen, alleen uit Angerlo. Je hoort het zo veel dat ouderen zo’n ding hebben, maar niet weten hoe ermee om te gaan.”, aldus Nieuwenhuis.
De leerlingen uit Doetinchem krijgen voor dit project drie uur voor hun maatschappelijke stage. Per jaar moeten zij een aantal uur maatschappelijke stage hebben gelopen. “Als je een projectje hebt. Kan je dit melden bij de ‘stagemakelaar’ van de school. Je oproep komt dan op de vacaturebank en dan kunnen leerlingen zich aanmelden”, vertelt Nieuwenhuis.
Na de tweede donderdag kon één van de ouderen, met een beetje hulp van de leerling (foto), zelf een sms-je sturen. Trots legde ze haar mobieltje weer aan de kant. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Kampioenen!

ANGERLO – De volleybaljongens C van DES uit Angerlo zijn onlangs met overmacht kampioen geworden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.