Wereldwinkel Eerbeek viert 40-jarig bestaan

EERBEEK – Iedereen die de jubilerende Wereldwinkel in Eerbeek een warm hart toedraagt, is zondag 6 november welkom in het Tjark Riks Centrum om het 40-jarig jubileum te vieren. Veertig jaar geleden begon in Eerbeek een groep mensen met de verkoop van producten uit ontwikkelingslanden om op die manier de bevolking daar een eerlijke toegang tot de wereldmarkt te bieden.

Tijdens de Vredesweek in 1971 kwamen de problemen in de Derde Wereld aan de orde. In oktober van dat jaar nam een aantal mensen het initiatief voor de oprichting van de Vereniging Wereldwinkel Eerbeek. in de eerste jaren stond men iedere vrijdagavond met een kraampje op het Oranje Nassauplein met voornamelijk kunstnijverheidsartikelen. Later werden ook levensmiddelen in het assortiment opgenomen. Bijna achttien jaar stonden de vrijwilligers in weer en wind op het plein producten te verkopen. In 1989 kreeg de Wereldwinkel samen met Amnesty International, Unicef, de Hongerpot en de kinderkledingbeurs toestemming voor vestiging in de Plu-pluswinkel aan de Coldenhovenseweg. Na een aantal verhuizingen vestigt de Wereldwinkel zich nu sinds 2008 in de kiosk op het Oranje Nassauplein. Voor de presentatie van Unicef en Amnesty artikelen wordt nog steeds plaats gemaakt. Dankzij de klanten, donateurs en (oud)-medewerkers kon de Fair Trade gedachte al die jaren worden uitgedragen.
Tijdens de viering op 6 november is een ieder tussen 13.30 en 17.00 uur welkom, tussen 14.00 en 15.00 uur wordt de Fair Trade film gedraaid. Aansluitend verzorgen medewerkers van sari uit Oene een modeshow van kleding, geproduceerd met respect voor mens en milieu. Een gratis toegangskaart kan men in de wereldwinkel halen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.