Home / Eerbeek / Mulder sluit succesvolle periode met pony Boris af

Mulder sluit succesvolle periode met pony Boris af

EERBEEK – “Ik lag er vaak naast, maar Boris was slim, leerde snel en zo ging het langzamerhand steeds beter,” aldus Bente Mulder uit Eerbeek over de start van haar periode als combinatie met pony Boris. In 2008, toen Boris drie jaar oud was, betrad zij voor het eerst zijn rug en daarmee was een nieuwe combinatie geboren.

Bente en Boris groeiden snel naar elkaar en zo vormden ze uiteindelijk een prachtige combinatie. In de dressuurring werden ze door de jury dan ook regelmatig als zodanig beoordeeld. Het eigenwijze karakter van Boris speelde nog wel eens op, maar in 2009 wierp Bente haar doorzettingsvermogen de eerste vruchten af. In de zomer van dit jaar werd de combinatie kringkampioen in de klasse B dressuur en reservekampioen op de Gelderse Kampioenschappen in deze klasse. Hierna volgden veel mooie resultaten, waaronder een reserve kringkampioenschap zowel in het L2 (2010) en het M2 (2011). Vooral tijdens de buitenseizoenen wist Boris zichzelf goed te laten zien. Na vier erg leuke en leerzame jaren als combinatie en negen winstpunten op de teller in de klasse M2 dressuur, begint Bente deze maand aan een nieuwe uitdaging. Ze zegt over Boris: “Ik heb vier erg leuke en leerzame jaren met hem gehad, hij is een toppertje en ik zal hem enorm gaan missen.”

Lisa Tervoort startte dit weekend in Woudenberg in de klasse M1 dressuur. Sinds kort komt zij uit in deze klasse met haar pony Kasper. Op dit concours behaalde de combinatie twee keer een eerste prijs en daarbij de twee eerste winstpunten op de teller in deze klasse.

Ook Bibi Sturing deed het goed op concours dit weekend met pony Joep in de klasse M2 dressuur. Zij startte in Driel en ging ook met twee eerste prijzen naar huis. Een knap resultaat, want dit was de eerste keer dat de combinatie uitkwam in deze klasse. Ze namen ook direct een winstpunt mee naar huis.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.