Home / Velp / Geen Rhedense cultuurcluster aan de Nordlaan Velp

Geen Rhedense cultuurcluster aan de Nordlaan Velp

VELP – Het onderzoek om het cultuurcluster aan de Nordlaan in Velp te vestigen is afgerond. De gemeente Rheden ziet definitief af van de vestiging op het voormalige Aldi-terrein. De conclusie is dat er te veel nadelen aan de locatie Nordlaan kleven. Op dit moment onderzoekt de gemeente of het Heliconterrein haalbaar is.

In 2011 heeft het college van B en W de haalbaarheid van een cultuurcluster aan de Nordlaan in Velp (het voormalige Aldipand van eigenaar Bouwfonds) onderzocht. Daarbij is gekeken naar fysieke mogelijkheden, verkeersveiligheid en financiële dekking.
Ten aanzien van de fysieke mogelijkheden is de locatie aan de krappe kant. Voor parkeren zijn aanpassingen nodig. De drukke Nordlaan, de kruising met de Noorder-Parallelweg/Rozenhagelaan en de spoorwegovergang, is voor de kinderen die van Atelier Velp gebruik maken, geen veilige straat. Er is geen sluitende exploitatie mogelijk binnen de door de gemeente gestelde uitgangspunten. De locatie Nordlaan biedt daarom onvoldoende voorwaarden om een cultuurcluster op die plek te rechtvaardigen.

Ondertussen overlegt de gemeente met Helicon of op het Helicongedeelte van Landgoed Larenstein het cultuurcluster gebouwd kan worden. Bij dit overleg is ook Dansatelier Velp betrokken. De gemeente wil hiervoor met de directies van Helicon en Atelier Velp een intentieovereenkomst afsluiten.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.