Home / Doesburg / Gordon’s wandeling in trek

Gordon’s wandeling in trek

DOESBURG – Zaterdag sloot Doesburg de Maand van de Geschiedenis af met de Robert Jacob Gordon stadswandeling.

Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis had de VVV de stadswandeling ‘Gordon’s Doesburg’ ontwikkeld. De wandeling werd zaterdag twee keer gehouden en de rondleider was niemand minder dan Wim Schiks. Een geboren verteller, die de aandacht van de mensen vast weet te houden. Het hoogtepunt is de bezichtiging van het geboortehuis van Gordon aan de Paardenmarkt 8. Het is vrijwel zeker dat Gordon in dit huis is geboren. Robert Gordon was niet alleen ontdekkingsreiziger, maar ook soldaat, natuurwetenschapper, kunstenaar, diplomaat, botanist, zoöloog, cartograaf, antropoloog en taalkundige; een Nederlander met Schotse wortels. Gorden was, voor zover bekend, de eerste die de binnenlanden van Afrika bezocht, Luc Panhuysen schreef een boek over de in de achttiende eeuw bekende Doesburgse Robert Jacob Gordon met de titel ‘Een Nederlander in de wildernis’ – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.