Home / Eerbeek / Hectische uitvoering KDO

Hectische uitvoering KDO

EERBEEK – Toneelvereniging KDO uit Eerbeek voerde vrijdag en zaterdag hun ingestudeerde blijspel Wat een peerdespul van Herman van der A op in zaal Spoorzicht. De zaal was beide avonden uitverkocht.

Het stuk speelt zich af op de boerderij van de gebroeders Siebring. Hedrik Siebring is veeboer en zijn broer Geert ziet meer in paarden. Hendrik is het hier niet mee eens. Als Geert toch zijn zin doordrijft, met medewerking van de knecht Evert, barst op een dag de bom. “De boze broer die iedereen afmoppert, krijgt op een gegeven moment een grote mond van twee jonge meiden terug. En dat is het publiek niet van ons gewend. Er zit meer hectiek in”, aldus Marjan Dielissen, penningmeester van KDO.
“Toen het doek openviel, werd er gelijk hard geapplaudisseerd door het publiek. De voorstelling werd geopend met muziek en het decor was heel mooi door Harrie ter Hove opgebouwd”, aldus Dielissen.
Van tevoren hadden de spelers gedacht dat er minder gelachen zou worden, maar het tegenovergestelde is waar. “De mensen reageerden heel enthousiast op de nieuwe formule, ze vonden het juist heel leuk”, aldus Dielissen.
Van de tien spelers was er dit keer een debutant; Jessica Kwant; zij speelde de rol van springruiter. De rol van ‘Geesje’ zou gespeeld worden door Joke Brouwer, maar een maand voor de uitvoering moest Gerrie Elsenaar het overnemen. “Deze grote rol heeft Gerrie in een maand goed weten in te studeren”, aldus de penningmeester. “De spelers waren rolvast, ze kenden hun tekst goed”.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.