Home / Bronkhorst / Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lid in de Orde van Oranje Nassau

BRUMMEN / ZUTPHEN – De heer Willem Wolters uit Brummen heeft zondag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Niels Joosten. Wolters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn jarenlange inzet voor de jeugdvereniging YMCA Zutphen – Warnsveld. Het lintje werd uitgereikt tijdens het jubileum 150 jaar jeugdwerk in Zutphen – Warnsveld dat onder veel belangstelling gevierd werd in de Walburgiskerk in Zutphen.

Al meer dan veertig jaar is de heer Wolters betrokken bij het vrijwillige jeugd- en jongerenwerk van de YMCA. Onder zijn regie ontwikkelde de vereniging zich tot een bloeiende organisatie: een netwerk met uiteenlopende activiteiten, waaronder drie koren, een kinderclub, tienerweekenden en een zomerfestival. Van 1971 tot 1981 was hij voorzitter. Hij verhuisde naar Zaltbommel maar hield wel altijd contact met de jeugdvereniging in Zutphen. Toen deze hem in 1996 opnieuw vroeg als voorzitter, stond hij weer paraat. Tien jaar lang reisde hij op en neer om deze functie te vervullen. Na zijn pensionering keerde hij in 2006 terug naar zijn geboorteplaats Brummen en pakte de draad met veel elan verder op. Zo stimuleerde hij de samenwerking tussen kerkelijk jeugdwerk en het georganiseerde jeugdwerk van de YMCA en bouwde dit verder uit. Ook was hij voorvechter van het eigen verenigingsgebouw, dat in 1999 gerealiseerd werd.
Dankzij zijn verbindende optreden en met de ondersteuning van meer dan vijftig actieve vrijwilligers heeft hij de YMCA Zutphen – Warnsveld gemaakt tot een vereniging met een belangrijke regionale uitstraling. Een vereniging die ook fungeert als leerschool voor het dragen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Velen zijn hem hier erkentelijk voor. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.