Home / Dieren / Koninklijk onderscheiden

Koninklijk onderscheiden

DIEREN – Wim Roelofs uit Dieren werd zondag door burgemeester Petra van Wingerden Koninklijk onderscheiden en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens een jubileumvoorstelling ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Filmhuis Dieren. De heer Roelofs was deze dag ook 25 jaar vrijwilliger bij het filmhuis.

Roelofs is oprichter, bestuurslid en operateur van het Dierense Filmhuis. In 1986 nam hij als een geheel nieuwe culturele activiteit het initiatief om het Filmhuis in Dieren op te zetten. Met zeer beperkte middelen is hij daarmee begonnen en het lukte hem ook om anderen te motiveren. Al snel bleek het filmhuis te voorzien in een behoefte in het dorp. Hij is de drijvende kracht en zette door vanuit zijn overtuiging dat het filmhuis een belangrijke voorziening is voor Dieren. Als penningmeester is hij verantwoordelijk voor de financiën en zorgt hij als operateur voor de vertoning van de films.
Daarnaast is Roelofs ook elf jaar penningmeester van Filmcircuit Achterhoek Liemers, het FAL, een samenwerkingsverband van zes filmtheaters. Vanaf 2010 is hij als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Sportinstuif Gehandicapten Rheden. Van Wijkcentrum Dieren Noord-Oost is Roelofs in de periode van 1981 tot 1987 voorzitter en penningmeester geweest.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.