Home / Bronkhorst / Speciaal raadsforum over dijkverleggingen

Speciaal raadsforum over dijkverleggingen

BRUMMEN – Op donderdag 17 november vindt een extra openbare forumbijeenkomst van de raad van de gemeente Brummen plaats. Deze is geheel gewijd aan de voorstellen voor rivierverruimende maatregelen bij de IJssel. Het gaat hierbij om de gebieden Cortenoever, Tichelbeeksewaard en Voorsterklei.

Op het grondgebied van de gemeente staan maatregelen op het programma om de rivier meer ruimte te geven. Het gaat hier om dijkverleggingen in Cortenoever en Voorsterklei en op langere termijn de aanleg van een geul in de Tichelbeeksewaard. Het Waterschap Veluwe heeft het definitief ontwerp over deze gebieden beschreven in de adviesnota SNIP3. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu moet hierover nog een beslissing nemen, maar eerst zijn de raden aan de beurt, waaronder die van Brummen. In het extra forum en tijdens de raadsvergadering op 24 november buigt de Brummense gemeenteraad zich over de adviesnota SNIP3.
Aanmelden om mee te praten tijdens het forum op 17 november kan bij de griffie via griffie@brummen.nl of via tel. 0575 – 568595.

www.brummen.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.