Stem en help KIEMM in Eerbeek aan 4.000 euro!

EERBEEK – Alle kinderen in Eerbeek kennis laten maken met muziek. Dat is het doel van KIEMM (Kinderen in Eerbeek Maken Muziek) en vijf basisscholen uit Eerbeek. Daarbij hebben ze hulp nodig om stemmen te vergaren.

Een woordvoerder van Muziekvereniging Eendracht in Eerbeek: “De Rabobank Apeldoorn en omgeving is erg enthousiast over ons initiatief en wil KIEMM 4.000 euro geven uit het coöperatiefonds. Maar om dat geld te ontvangen moeten we zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. U kunt ons daar bij helpen!”

Iedereen met een rekening bij de Rabobank Apeldoorn en omgeving kan een stem uitbrengen op KIEMM. “Daarvoor gaat u naar de website van Rabobank Apeldoorn en omgeving en kiest u voor Stichting KIEMM. Wanneer u drukt op de knop ‘stemmen’ wordt u gevraagd in te loggen met uw pas en random reader om het stemmen te voltooien. Stemmen kan uiterlijk tot 31 oktober.

Muziekonderwijs dreigt volledig te verdwijnen op basisscholen. Sinds enkele jaren wordt er geen professionele muziekles meer gegeven in de groepen 6 t/m 8 van de basisschool. KIEMM en de basisscholen in Eerbeek willen dit gat vullen door de opzet van blazersklassen in groep 6. Ieder kind krijgt een instrument en leert in orkestvorm samen muziek maken.

Muziek vormt een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Door muziek te spelen met anderen leren ze algemene vaardigheden als samenwerken en communiceren. Bovendien versterkt het de band van de kinderen onderling. Door samen muziek te maken gaan leerlingen beter naar elkaar luisteren, zijn ze beter geconcentreerd, wordt er minder gepest en gaat het gevoel van eigenwaarde omhoog. Daarnaast is het een stimulans voor een bloeiende muziekcultuur in Eerbeek en omgeving en zorgt het voor hechtere sociale verbanden tussen alle delen van de bevolking.

www.kiemm-eerbeek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.