Vermapack Doesburg failliet na investeringen afzuiging

DOESBURG – Blikbedrukker Vermapack in Doesburg is dinsdag failliet verklaard. Tien mensen staan op straat. Het bedrijf kwam in opspraak omdat omwonenden beweerden gezondsheidsklachten te krijgen door Vermapack.

De problemen voor het aan de Verhuellweg gevestigde bedrijf dat is gespecialiseerd in het bedrukken van metaal, begonnen eind 2010. De gemeente Doesburg legde na klachten van omwonenden het bedrijf toen een productiebeperking op. De overlast bestond onder meer uit klachten over misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Klachten die werden bevestigd door onderzoek van de GGD. Om weer op een normaal niveau te mogen produceren moest het bedrijf een filterinstallatie plaatsen die volgens zeggen een half miljoen kostte. Na plaatsing daarvan, begin dit jaar, verdwenen de klachten.

Volgens directeur H. Vermaas zorgden de periode van productiebeperking en de extra kosten van de filterinstallatie er voor dat het bedrijf financieel in zwaar weer kwam. Het vertrek van een belangrijke klant werd Vermapack daarna fataal.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.