Home / Velp / Expo voor 50-jarig Amnesty International

Expo voor 50-jarig Amnesty International

VELP – Vanwege het 50-jarig bestaan van Amnesty International, wordt door de afdeling Velp/Rozendaal van 29 oktober tot en met 12 november een expositie gehouden. Die bestaat uit historische affiches van Amnesty, gemaakt door bekende kunstenaars zoals Miro en Picasso en door minder bekende artiesten. Er zijn portretten van mensenrechtenactivisten die zich inzetten voor Amnesty en werken van professionele kunstenaars van de Rhedense Alliantie die relateren aan de rechten van de mens.
Deze werken zijn te koop via www.velp.rozendaal.amnesty.nl. Bij verkoop komt 20% van de opbrengst ten goede aan het werk van Amnesty. Ook zijn er gedichten van onder meer leden van voorheen het Gelders Schrijvers Kollektief.

Het accent ligt op de Emmastraat en Den Heuvel. Boekhandel Jansen & de Feijter en Bibliotheek Veluwezoom exposeren een uitgebreid deel van de tentoonstelling. Voorts vindt de tentoonstelling plaats in de etalages van de bedrijven in de Emmastraat en hoek Den Heuvel en in de tuin van de OLVV-kerk. Ook wordt op publieke ruimtes in de Hoofdstraat geëxposeerd. Groep 8 van de Fredericusschool is gevraagd aandacht te geven aan het jubileum van Amnesty International.

De burgemeester van Rheden, Petra van Wingerden, opent op 29 oktober om 13.30 uur de tentoonstelling bij Jansen & de Feijter. Phaedra Kwant en Stormvogel verzorgen de muziek en wijnhandel Appeldoorn de toost die wordt uitgebracht op Amnesty International.

Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door onze sponsors Rotary Rozendaal-Veluwezoom, Nirimco insurance & risk management services, Hubo, Vorm & Print Velp, Appeldoorn, Marc Pluim Fotografie, Phaedra Kwant en Stormvogel, en door de spontane medewerking van de kunstenaars van de Rhedense Alliantie, dichters, Ingeborg van Nierop, Marlies en Rob Pieterse, Harriët Lenting, Fredericusschool, OLVV-kerk, Jansen & de Feijter, Bibliotheek Veluwezoom en alle deelnemende bedrijven in en nabij de Emmastraat. De Wereldwinkel verkoopt Amnestykaarsen en -kaarten.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.