Dames ZV De Spreng ronde verder in KNZB Bekertoernooi

BRUMMEN – De wedstrijd tegen BZC Brandenburg uit het Utrechtse De Bilt was zondag spannend tot de laatste seconde. En die laatste seconde liet lang op zich wachten. Strafworpen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. En daarin waren de dames van De Spreng net iets beter dan de tegenstander.

Zondag om half vier mochten de dames van De Spreng weer aantreden in een nieuwe ronde van de KNZB Beker. Tegenstander waren de vrouwen van de De Biltse vereniging Branderburg. Een team dat uitkomt de landelijke tweede klasse. Een klasse lager dan het team van de Eerbeek/Brummense vereniging. Het zou dus moeten kunnen. In het eerste speldeel leek het ook goed te gaan. Na een openingstreffer van Branderburg werd er snel gelijk gemaakt en even later stond de Spreng voor met 2 – 1. Maar in de volgende reguliere speeltijd liepen, of liever gezegd zwommen, de dames van coach Stan Dobrotvorski achter de feiten aan. Vrij snel in het tweede speldeel kwam Brandenburg op voorsprong en gaf deze tot in het vierde speldeel niet meer uit handen. De vrouwen Van De Spreng hadden veel moeite om te scoren in overtalsituatie. Te weinig werd geprofiteerd van de kortstondige uitsluitingen van de vrouwen van Brandenburg na een zware overtreding. Brandenburg beheerste dit spel beter beheerste. Hoewel het een faire wedstrijd was, is toch 27 keer een speelster voor 20 seconden naar de kant gestuurd.

Direct in het begin van het vierde speldeel maakten de vrouwen van Brandenburg hun tiende doelpunt en namen hiermee drie doelpunten afstand. Gelukkig voor De Spreng maakte de coach van Brandenburg een grote fout. Hij had twee veldspeelsters als wissel, maar er waren al drie speelsters voor drie maal naar de kant gestuurd en mochten niet meer mee doen. Hij vergat dat zijn reservekeepster wel als veldspeelster mocht worden ingezet. Gevolg was dat De Spreng het grootste deel van het vierde speldeel een overtalsituatie had. De 7 – 10 achterstand werd omgebogen in een 12 – 11 voorsprong. Echter kort voor tijd maakte Brandenburg toch nog gelijk en moest er verlengd worden. Beide ploegen scoorden in de verlenging één maal en de wedstrijd eindigde in 13 – 13.

Vijf speelsters van ieder team werden aangewezen om de stafworpen te nemen. Nienke Cuperus opende voor De Spreng de score. De twee volgende strafworp van de Spreng gingen er ook in. Bij de derde strafworp ging het voor Brandenburg mis; een bal op de paal. Beide team benutten de vierde stafworp. Malou Buitink nam de laatste strafworp voor de Spreng. Als deze er in ging hoefde de laatste bal door Brandenburg niet meer genomen te worden. De keepster van Brandenburg zat in de goede hoek, maar de bal had teveel snelheid en schoot tussen haar hanen door in het doel. De Spreng bekert verder.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.