Home / Doesburg / Kinderen voelen zich VIP

Kinderen voelen zich VIP

DOESBURG – Bijna honderd kinderen wisten zaterdag hun weg te vinden naar Streekmuseum De Roode Tooren in Doesburg, waar zij gratis naar binnen mochten tijdens de Gelderse Open Museumdag. Met het thema Voel je VIP, werden de kinderen in de schijnwerpers gezet.

“Met drie gekleurde stickertjes konden de kinderen aangeven wat zij het mooiste of leukste object in het museum vinden”, vertelt Rinus Rabeling, voorzitter van De Roode Tooren. “De maquette van een schipbrug (foto) vonden de meeste kinderen wel het leukste voorwerp. Wel grappig, want de meeste volwassenen vinden dit ook het meest interessante object”.
De kinderen voelden zich pas helemaal VIP toen ze aan mochten geven welk object ze nog missen in het Doesburgse museum. “De uitslag daarvan is nog niet bekend”, aldus Rabeling. Wel weet hij dat veel kinderen hun best hebben gedaan om van het gemiste voorwerp een mooie tekening te maken. “Anderen maakten weer een tekening van het object dat zij het mooiste vonden”, zegt Rabeling.
De mooiste tekening wint natuurlijk ook een mooie prijs. “We hebben twee prijzen, een creatieve en een historische. De een kan materialen winnen om mee te tekenen en te schilderen en de ander een historisch boek, maar dan wel één die geschikt is voor kinderen”. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.