Sportclub Brummen luidt jubileumjaar met feest in

 

BRUMMEN – Voetbalvereniging Sportclub Brummen luidt op vrijdagavond 11 november het jubileumjaar in. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in en rondom het clubgebouw op sportpark De Hazenberg.

’s Avonds om 24.00 uur wordt het glas geheven op de start richting jubileum, want de club bestaat op 12 november 2012 precies 100 jaar. Rond 20.00 uur worden de leden – maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom – op de accommodatie verwacht voor een avondvullend programma. De festiviteiten komen in de plaats voor de jaarlijkse feestavond, die altijd rond de 12e november wordt gehouden in zaal Concordia. Het is een beetje ‘oudejaarsavondgedachte’ met alle toeters en bellen die daarbij horen. Sportclub Brummen wil laten zien dat men klaar is voor het eeuwfeest. De organisatie is in handen van de jubileumcommissie.
Tijdens deze avond wordt teruggeblikt op de activiteiten die al werden gehouden, maar ook vooruit gekeken naar de evenementen die nog zullen plaatsvinden. Onderdeel van de jubileumfeestelijkheden is onder andere een groots opgezette reünie op zaterdag 26 mei 2012 en een prachtige foto-expositie in zaal Concordia over 100 jaar Sportclub Brummen. Hiervoor is schitterend fotomateriaal voorhanden. Op deze avond is er tevens een mogelijkheid om in te tekenen voor het volgend jaar te verschijnen jubileumboek, dat naar verwachting tussen de 250 en 300 pagina’s zal beslaan. Ook kan men alvast loten bestellen voor de actie die op 2 april van start gaat. Er zijn bijzondere prijzen te winnen, waaronder een auto, een cheque voor een vakantiereis, een tv-toestel, diverse kledingcheques, meubelcheques, dinerbonnen, verwenarrangementen en nog diverse geldprijzen. Er zijn vijf trekkingen en elk lot doet aan elke trekking mee voor de prijzen. Tijdens deze avond zal het DJ-duo Timmer en Bennie voor de muzikale omlijsting zorgen.

Bijzonder is de verkiezing van het elftal van de eeuw. Door de jubileumcommissie zijn jonge en oude ‘voetbalkenners’ binnen de club gevraagd om hun elftal van de eeuw samen te stellen. “De uitkomst was verbluffend”, vertelt Harry Timmer, voorzitter van de jubileumcommissie. “Het zijn echt niet allemaal spelers uit de laatste periode, die werden genoemd. We hebben aan de hand van het aantal stemmen een mooi team kunnen samenstellen. Er is eerst een lijst van genomineerden gemaakt en vervolgens zijn we gekomen tot het ‘elftal van de eeuw’. Natuurlijk zijn niet alle spelers van dit team meer in leven. Sommigen zijn erg oud en anderen wat jeugdiger. Alle nog in leven zijnde genomineerden hebben we persoonlijk uitgenodigd en de reacties waren zeer positief. Zij zullen op deze avond aanwezig zijn. Lijkt me het mooiste onderdeel van deze avond. We gaan er iets moois van maken en iedereen is welkom.”
Luuk te Kampe, fotograaf van de jubileumcommissie en organisator van de fototentoonstelling, heeft een mooie DVD gemaakt over het elftal van de eeuw. Beelden daarvan zullen op deze avond, voorafgaand aan de definitieve bekendmaking van het team, worden vertoond.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.