Finalist Librisprijs naar Doesburg

DOESBURG – Eén van de vijf finalisten van de Libris Geschiedenisprijs, Luc Panhuysen, geeft komende dinsdag (25/10) een lezing in Doesburg. Panhuysen stond op de shortlist voor de prestigieuze prijs voor zijn boek Een Nederlander in de Wildernis, over Doesburger Robert Jacob Gordon. In de lezing plaatst Panhuysen de Doesburgse ontdekkingsreiziger in zijn tijd, de Verlichting.

De Libris Geschiedenisprijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden. De prijs werd gewonnen doorJaap Scholten voor het boek Kameraad Baron, een reis door de verdwijnende wereld van de Transsylvaanse aristocratie.

De hoofdpersoon in het boek van Panhysen, Robert Jacob Gordon, is vrijwel vergeten in Nederland. Maar in de achttiende eeuw was deze Nederlander met Schotse wortels een bekendheid. Hij maakte lange reizen door het nog ongerepte Zuidelijk Afrika en liet een fabuleuze verzameling journaals, kaarten, tekeningen en schilderijen na.

De lezing is op dinsdag 25 oktober, in de bovenzaal van Stadsbierhuys De Waag in Doesburg. De zaal is geopend vanaf 19.45 uur. De lezing begint om 20.00 uur. De organisatie is in handen van HetHuisDoesburg in samenwerking met Boek en Buro Doesburg.

Kaarten zijn te koop bij de VVV Doesburg Kerkstraat 6 Doesburg Tel: 0313-479088. Entree € 5,00 per persoon.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.