Scootmobielers in de leer

DIEREN – Voor berijders van een scootmobiel was in Dieren een cursus om een goede ‘scootmobieler’ te worden. In de morgen was het voor de 30 deelnemers even wennen, maar al werkend aan kennis en vaardigheden voor een scootmobiel werd het die dag steeds leerzamer en gezelliger.

Van half tien begon de cursus, georganiseerd door VVN Rheden-Rozendaal en het COSBO, een ouderenorganisatie. Een slalommetje maken met de scootmobiel, een achtje draaien, inparkeren, rijden op een schuine helling, met je scootmobiel een taxibusje inrijden. En dat alles vooruit en achteruit op een vaardigheidsparcours. Verkeersregels voor een scootmobiel: waar je wel en niet mag rijden. Dat viel mee: het mag bijna overal. Op de stoep en op de straat, maar dan wel met aangepaste snelheid.
Met je scootmobiel de Wilhelminaweg op een druk punt oversteken werd geoefend. Hoe je met een scootmobiel rijdt door een winkel als die van Albert Heyn. De theorieles over je scootmobiel: met te zachte banden is je accu sneller leeg en rijd je minder snel. Glibber je ook eerder weg. Bij erge kou is de capaciteit van je accu veel minder. Er was een ogentest, een gehoortest, een test voor de reactiesnelheid. JenS Revalidatieservicecenter was aanwezig. Ze pompten de banden op, verhielpen kleine reparaties, gaven mensen tips hoe ze de scootmobiel beter konden gebruiken en verhoogden hier en daar het comfort van de scootmobielen door een leuning wat te verzetten.
Aan het eind van de dag werd certificaten van deelname uitgereikt. En de sfeer was inmiddels heel gezellig gevonden. Er waren deelnemers bij die vonden dat ze weer een uitje hadden gehad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.