Talent Graafschap traint keepers

BRUMMEN – Midden in de herfstvakantie heeft keeperstalent Joey Wolsink bij vv Oeken een clinic gegeven aan negen fanatieke jonge Oeken-keepers, die keepen van F1 tot C1. Joey Wolsink keept al vanaf 2006 bij De Graafschap in Doetinchem. Op dit moment speelt hij in de B1 en daarnaast geeft hij ook keeperstrainingen. Een aantal jaren geleden, hij speelde toen zelf net in de D1, was Joey nogal onder de indruk van het Rafael van der Vaart Toernooi: een bekende Nederlander die gewoon op straat voetbalde, daar heeft Joey zijn motivatie uitgehaald tot aan de dag van vandaag.

Aan het verzoek om de Oekense spelers een keeperstraining te geven, gaf Joey graag gehoor. Woensdag 19 oktober was het dan zover voor de jonge Oekenaren. Gespannen keken ze naar Joey, want tenslotte speelt hij wel bij De Graafschap.
De training was speels maar intensief. Alles wat de spelers moesten doen werd goed uitgelegd, zelfs hoe je benen moeten liggen zodra je de grond aanraakt. In alles wat men leerde zat logica.
Dat de spelers het naar hun zin hadden was wel duidelijk, gezien de glimlach op hun gezichten! Na twee uur flink te hebben getraind, werd na een gezamenlijke lunch en een fotosessie de leerzame ochtend beëindigd. Een afgevaardigde van het bestuur heeft Joey bedankt voor zijn inzet. En de spelers… die gingen voldaan en met een hoofd vol informatie naar huis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.