1500 Euro voor Hongerpot

EERBEEK – Ook dit jaar hield de Kunstkring Brummen en omgeving, tijdens de onlangs gehouden Open Atelierdagen, weer een actie voor het goede doel. Deelnemende kunstenaars kregen wederom de gelegenheid een kunstwerkje te maken waarop tijdens de Open Atelierdagen kon worden geboden. Dit jaar was de opbrengst, een bedrag van 1500 euro, bestemd voor Stichting Hongerpot. Vrijdag kreeg een zichtbaar verheugde mevrouw Brinkert, lid van de werkgroep Hongerpot Brummen, de enveloppe met inhoud aangereikt uit handen van Gera Buter, voorzitter van de Kunstkring.

Stichting Hongerpot is al 37 jaar actief in Brummen, maar ook daar buiten. De werkgroep, bestaande uit 7 personen plus 25 vrijwilligers, die eens in de twee maanden de inhoud van de hongerpotjes ophalen bij winkeliers en particulieren, doen dit geheel belangeloos. Mevrouw Brinkert wil dan ook benadrukken dat er niets, maar dan ook niets aan de strijkstok blijft hangen. Al het geld gaat naar projecten in Tanzania en India, waar de belangrijkste taak bestaat uit het geven van onderwijs en voeding aan de armste kinderen aldaar, zodat zij een betere toekomst tegemoet kunnen gaan. Het geld dat door de Kunstkring bijeen is gebracht gaat deze keer naar een scholenproject in en rond Vijaygiri, waar het besteed zal worden aan schrijf- en tekenmateriaal. George Kerketta, contactpersoon aldaar, heeft al te kennen gegeven dat hij heel erg blij is met deze financiële bijdrage: "Voor deze kinderen, die in zeer sobere omstandigheden les krijgen, is dit een luxe. Juist deze extraatjes kunnen hen stimuleren, maar ook de wetenschap dat er mensen zijn die met hen meeleven!"
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.