Filmhuis Dieren viert 25-jarig jubileum

DIEREN – Het Filmhuis in Dieren bestaat op 30 oktober 25 jaar en dat wordt gevierd door iedere dinsdagavond in oktober een klassieker in het Filmhuis te vertonen. Op 30 oktober zelf wordt de Franse komedie Rien à déclarer vertoond. De zaal gaat dan voor bezoekers pas om 19.45 uur open. Voor de gelegenheid is er die avond in de pauze live muziek.

Op 30 oktober 1986 begonnen een paar vrijwilligers met het vertonen van films in wijkcentrum De Drieschaar. Iedere zondagavond werden films vertoond, welke niet in de reguliere bioscopen te zien waren. De belangstelling van het publiek werd in de loop der jaren steeds groter en het Filmhuis verplaatste zich naar de huiselijke sferen van het TV-Toys museum. Na de sluiting van dit museum in 2008 verplaatste het Filmhuis zich naar Theothorne; een grote zaal met 280 stoelen. Tegenwoordig draait het Filmhuis naast de zondagavond ook op vele dinsdagavonden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door negentien vrijwilligers.

www.filmhuisdieren.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.