Vuurwerkteam van start aan de Veluwezoom

DOESBURG / RHEDEN / ROZENDAAL – Het regionale vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden is weer gestart. Het vuurwerkteam investeert de komende maanden op het terugdringen van ongevallen, schade en overlast door vuurwerk. Ook wil ze oneerlijke concurrentie tegengaan die wordt veroorzaakt door de handel in verboden consumentenvuurwerk.

Het vuurwerkteam is een samenwerkingsverband tussen de korpsen Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid en werkt vanuit Arnhem. Het is onderdeel van het milieurechercheteam van de divisie Recherche. Het team doet onderzoek naar de illegale handel in (illegaal) vuurwerk. Daarbij wil de politie zoveel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag nemen, verdachten aanhouden en illegale opbrengsten ontnemen. Hierdoor moet het onaantrekkelijk worden om illegaal en gevaarlijk vuurwerk op te slaan of te verhandelen.

De politie investeert daarom al vanaf september in het opsporen van (de handel in en opslag van) illegaal vuurwerk. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Heeft u informatie hierover? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.