Eijkelkamp Foundation steunt landbouwproject in Guinee

GIESBEEK – Het landbouwkundig project ‘Van Kiem tot Gewas’ van Stichting Milly Mamoudou wordt ondersteund door de Eijkelkamp Foundation. De stichting doneert 3.500,- euro. Met dit bedrag wordt er in het Guineese dorp Laminiyah-Batouyah een weg en brug aangelegd. Landbouwgrond van 2,8 hectare wordt met het realiseren hiervan beter bereikbaar.

Landbouw en tuinbouw zijn de pijlers van de economie in het ontwikkelingsland Guinee. Ongeveer 85% van de bevolking maakt gebruik van lokale producten. Met het project ‘Van Kiem tot Gewas’ wordt bijgedragen aan de werkgelegenheid en een beter en gezonder eetpatroon. Het uiteindelijke doel is dat boeren uit het dorp een coöperatie kunnen oprichten, die voor 40 tot 60 gezinnen een inkomen en voldoende voedsel oplevert. Deze doelstelling kan naar verwachting in 2013 gerealiseerd worden.

De landbouwgrond is eigendom van de gemeente en redelijk vruchtbaar. De landbouwfaculteit van Wageningen heeft de grond onderzocht en kwam tot de conclusie dat er een tekort aan organische stoffen is. Inmiddels is er een composthoop aangelegd.
De op het landbouwproject aanwezige ingenieur zal de komende periode onderricht geven aan de boeren in teeltmethoden, het bewaken van de bodemvruchtbaarheid, grondbewerkingstechnieken en afzetbevordering. Het bevloeien gaat momenteel handmatig. Er wordt rijst, maïs, komkommer en peper verbouwd.

De Eijkelkamp Foundation is opgericht ter ere van het 100-jarig bestaan van Royal Eijkelkamp uit Giesbeek. Voor de stichting is dit het tweede project dat ondersteund wordt, sinds de oprichting in mei 2011. Het eerste goede doel betrof een landbouwkundig project in Myanmar.

De Eijkelkamp Foundation heeft kennis, middelen en materialen tot haar beschikking om in te zetten voor bijzondere doelen. Bij de beoordeling van projecten en initiatieven zijn de begrippen duurzaamheid en continuïteit een leidraad. Daarnaast ligt de focus van de Eijkelkamp Foundation op de thema’s waarmee Royal Eijkelkamp affiniteit en een eeuw aan expertise in heeft: water, bodem en milieu.

www.eijkelkamp.com 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.