Home / Dieren / 3200 euro voor Tess Unlimited

3200 euro voor Tess Unlimited

DIEREN – De onderbouwleerlingen van Scholengemeenschap Het Rhedens, locatie Dieren, zijn van 17 tot en met 21 oktober tijdens de activiteitenweek druk geweest met twee projecten. Leerlingen van hetzelfde jaar hadden ieder een eigen project en aan het project Microkrediet werkte alle leerlingen uit de klassen mee.

Van de school kregen de leerlingen een kleine lening waarmee ze in groepjes een eigen bedrijfje op konden zetten. De winst van deze bedrijfjes gaat naar het goede doel. Vrijdag werden de projecten afgesloten en werd meteen bekend gemaakt dat de leerlingen een bedrag van 3191,44euro hebben verdiend. Het verdiende geld wordt dit jaar gedoneerd aan kinderen met een lichamelijke beperking in Guatemala. De Stichting Tess Unlimited, opgericht door een oud-leerling Tessa van Het Rhedens, gebruikt het geld voor deze kinderen om het leven dragelijker te maken, dat kan zijn doormiddel van een operatie, het Tover een glimlach project of op een andere manier. De moeder van Tessa, Trees, nam de cheque in ontvangst.
Ook de bedrijfjes die het meeste geld hadden verdiend, mochten op het podium komen. José Maud en Lars uit klas Twee R hadden maar liefst 161 euro opgehaald. In de bakkerij van Lars konden zij gratis koekjes bakken en met de verkoop hiervan en een paar kleinere klusjes hebben ze dit geldbedrag bij elkaar weten te verdienen. Voor hun goede inzet ontvingen zij elk een bioscoopbon. Ook in het derde jaar is er hard gewerkt. Daar zijn er zelfs twee winnaars. Lisa, Mirjam en Iris uit 3 B en Emma, Chantal en Susan, ook uit 3 B, hadden allebei 150 euro opgehaald. Natuurlijk was dit bedrag ook goed voor een bioscoopbon. Voor meer informatie over het goede doel www.tessunlimited.nl. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.