Home / Dieren / Doesburg legt speelplek tóch aan

Doesburg legt speelplek tóch aan

DOESBURG – Een aantal buurtbewoners is fel tegenstander van de aanleg, maar de speelplek voor kinderen op de hoek Van Brakellaan-Loddero in Doesburg wordt wel aangelegd. Wethouder Willem Bouman is van mening dat voldoende tegemoet is gekomen aan de omwonenden, maar betreurt het wel dat de gemeente er niet met enkele omwonenden is uitgekomen. Buurtbewoners vrezen vooral het lawaai van de spelende kinderen en de mogelijkheid dat de speelplek een hangplek voor jongeren wordt. Bouman wil de speelplek omdat in de buurt verder helemaal niets voor kinderen is.
Overigens wordt het geen speelplaats in de traditionele zin van het woord, want er komt geen glijbaan of wipkip. De inrichting gebeurt met dingen als boomstammen, stapstenen en een houtsnipperpad en er komt een bankje. “Het wordt meer een klein parkje, waar kinderen zelf wel aanleiding vinden om te spelen”, aldus Bouman. De aanleg wordt nog dit jaar gerealiseerd – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.